Donsjacks wassen en stomen 

Een donsjack dient om u te beschermen tegen weer en wind, en dan vooral in de winter. Vanwege de speciale, vaak natuurlijke vulling van dit type kledingstuk is een donsjas wassen een behandeling die een speciale aanpak vraagt. Na enige tijd dragen zal de buitenstof vervuilen en ook vatbaarder worden voor slijtage. Een donsjas wordt door ons zodanig gereinigd dat het vuil uit de jas is, maar dat de goede eigenschappen van het dons behouden blijven. De juiste manier om een donsjas te wassen en drogen verschilt per type jas. Onze specialisten bij Van Hal Stomerij zijn gespecialiseerd in het reinigen en stomen van donsjassen. De manier waarop wij uw donsjas wassen en drogen is van groot belang om de kwaliteit van uw jas te behouden.

Laat uw donsjas professioneel wassen en stomen door Van Hal Stomerij

Uw donsjack professioneel laten reinigen 

In de eerste plaats gaat het om de juiste temperatuur, zodat de voering intact blijft. Daarvoor is het formaat van de machine ook van belang; uw donsjas moet voldoende ruimte hebben. Alleen al daarom is een wasmachine voor huishoudelijk gebruik in de meeste gevallen niet geschikt om uw donsjas te wassen. Daarbij is ook het wasmiddel van belang. Meestal gebruiken wij hiervoor een mild wasmiddel, dat anders is dan het middel dat wordt gebruikt voor het wassen van reguliere kleding.

Donsjas laten drogen 

Behalve het wassen is ook het goed drogen van de donsjas of donsjack van cruciaal belang. Vanwege de dikte en het materiaal van de voering droogt een donsjack van binnen namelijk langzamer dan andere kleding. Daarom zijn onze professionele machines uitgerust met een extreem grote droogkracht.

Donsjas laten stomen 

Een andere mogelijkheid is uw donsjas stomen. Ook deze manier van reinigen zorgt voor een duurzaam resultaat. Uw donsjas of donsjack oogt als nieuw en u kunt er weer maanden mee vooruit.

Water- en vuilafstotende behandeling 

Als extra service behandelen we alle donsjassen met een waterafstotend middel zonder meerprijs voor optimaal comfort tijdens het dragen. Daardoor wordt uw jack schoon en fris en beschermt het u bovendien tegen een regenbui. De donsjas zal niet meer zo snel vuil aantrekken en regent glijdt er met gemak vanaf.

 

Wilt u meer weten over het wassen van een donsjas? Neem dan gerust contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij onze stomerij in Helden-Beringe of bij een van onze servicepunten

Zoek een servicepunt bij u in de buurt