Donsjas 

Een donsjack dient om u te beschermen tegen weer en wind, en dan vooral in de winter. Vanwege de speciale, vaak natuurlijke vulling van dit type kledingstuk is een donsjas wassen een behandeling die een speciale aanpak vraagt. Dus als u lang wilt genieten van uw kostbare jack dan laat u uw donsjas wassen door een specialist zoals Van Hal Stomerij. Want de juiste manier om een donsjack te wassen en te drogen verschillen per type jas en de manier waarop wij uw donsjack wassen en drogen is van groot belang om de kwaliteit van uw jas te behouden.

In de eerste plaats gaat het om de juiste temperatuur, zodat de voering intact blijft. Daarvoor is het formaat van de machine ook van belang: uw donsjas moet voldoende ruimte hebben. Alleen al daarom is een wasmachine voor huishoudelijk gebruik in de meeste gevallen niet geschikt om uw donsjas te wassen. Daarbij is ook het wasmiddel van belang. Meestal gebruiken wij hiervoor een mild wasmiddel, dat anders is dan het middel dat wordt gebruikt voor het wassen van reguliere kleding.

Donsjas drogen 

Behalve het wassen is ook het goed drogen van de donsjas of donsjack van cruciaal belang. Vanwege de dikte en het materiaal van de voering droogt een donsjack van binnen namelijk langzamer dan andere kleding. Daarom zijn onze professionele machines uitgerust met een extreem grote droogkracht.

 

Een andere mogelijkheid is uw donsjas stomen. Ook deze manier van reinigen zorgt voor een duurzaam resultaat. Uw donsjas of donsjack oogt als nieuw en u kunt er weer maanden mee vooruit.

 

Als extra service behandelen we alle jacks met een waterafstotend middel zonder meerprijs. Daardoor wordt uw jack schoon en fris en beschermt het u bovendien tegen een regenbui.

 

Wilt u meer weten over een donsjas wassen? Neem dan gerust contact met ons op. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij onze stomerij in Helden-Beringe of bij een van onze servicepunten.