Brandwerend maken 

Brandveiligheid wordt voor steeds meer van onze klanten een belangrijk aandachtspunt. Onder invloed van lokale, landelijke en zelfs Europese wet- en regelgeving worden namelijk steeds strengere eisen gesteld aan de brandveiligheid van openbare en publiek toegankelijke gebouwen. Textiel brandwerend maken, of eigenlijk brandvertragend, is dan een verstandige keuze. Veel verzekeraars eisen zelfs van hun klanten dat zij textiel brandwerend laten behandelen.

Het verklaart waarom een groeiend aantal klanten door ons hun gordijnen, tafellakens en andere textiele producten brandwerend laten maken. Dit geldt in de eerste plaats voor zakelijke klanten, zoals horecagelegenheden, kantoren en onderwijsinstellingen. Maar ook particuliere klanten zien steeds vaker de voordelen van brandvertragend textiel. Brandvertragend impregneren kan op vrijwel alle soorten textiel worden toegepast, zonder dat dit van invloed is op de vorm of kleur.

Werkwijze textiel brandvertragend maken 

Als klanten ons vragen textiel brandvertragend te maken, behandelen we dit met een speciale brandvertragende coating. Deze dringt diep tot in de dichtste vezels van de stof door en helpt zo de gevolgen van een eventuele brand te beperken. Hiervoor gebruiken we uitsluitend milieuvriendelijke impregneermiddelen.

Spoedservice

Moeilijke vlek behandeling

Kleding repareren en verstellen

Waterafstotend maken

Beschermen

Strijken

Certificaat Brandveilig 

Behalve dat het een veilig gevoel is als textiel brandwerend is behandeld, stellen steeds meer verzekeringsmaatschappijen dit als eis. Alleen als u bepaalde textiele producten, zoals vloerbedekking, gordijnen of decoratiemateriaal brandwerend laat maken, bent u verzekerd in geval van een brand. Daarom ontvangt u bij Van Hal Stomerij het officiƫle Certificaat Brandveilig. Dit is een certificaat dat de brandvertragende eigenschappen aantoont, in overeenstemming met de geldende NEN-richtlijnen.

Producten brandwerend maken?

Zoek een servicepunt bij jou in de buurt